WN Campagnebeeld roze incl fotocredits.jpg

johannes bellinkx - Determined

VR 21 DEC - KunstFront Festivalhart - 17u*/20u*/22u* - 40 minuten (incl. nagesprek)
ZA 22 DEC - KunstFront Festivalhart - 15u*/19u*/21u
* - 40 minuten (incl. nagesprek)

Er is geen twijfel aan: de mens is de meest afhankelijke soort in het dierenrijk. We hebben ons succes eraan te danken, maar betalen er een hoge prijs voor: uniformiteit. De bittere ironie is dat we ook het enige dier zijn dat zo geobsedeerd is door de eigen uniciteit en onafhankelijkheid.’

Rutger Bregman - Naar een nieuwe vrijheid


(nl)

Johannes Bellinkx komt op Winternights zijn nieuwe project Determined voorstellen. Het wordt een twee- of drieluik waarbij het eerste deel ontwikkeld zal worden in samenwerking met de mimeopleiding aan de Amsterdamse theaterschool in de black box. Dit eerste deel zal begin 2020 worden getoond. Het centrale beeld waarmee Bellinkx gaat werken is de ‘mens als marionet’. Determined wordt een ode worden aan de afhankelijkheid en de verbinding.


(en)

Johannes Bellinkx will use Winternights to introduce his new project Determined. It will be a dip- or triptych where the first part will be developed in a black box in collaboration with the mime academy at the Amsterdam theater school. This first part will be shown in early 2020. The central imagery I am going to work is ‘man as a puppet’. Determined will be an ode to dependence and connection.


Meer info / more info

www.johannesbellinkx.com


Credits
Concept: Johannes Bellinkx

Coproductie: SoAP & C-TAKT